Vergoeding

Psychotherapie zit in het basispakket van de zorgverzekeraar. U heeft recht op 100% vergoeding van de door u gemaakte kosten voor psychotherapie als u een pure restitutiepolis heeft. U heeft dan 100% vrije artsen keuze.

U kunt tot 1 januari 2019 overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Als u nu een naturapolis heeft en overweegt in behandeling te gaan dan kunt u overstappen naar een restitutiepolis en wachten tot januari 2019 met de behandeling.

Veel verzekeraars verkopen wel een restitutiepolis maar vergoeden  dan nog niet het gehele bedrag. Gelukkig vergoeden de meeste verzekeraars in geval van een restitutiepolis wel minimaal 90%. Bij een naturapolis is de vergoeding meestal 75% of hoger.

Verzekeraars zeggen vaak dat ze contracten hebben met alle ziekenhuizen maar dat betekent nog niet dat u dan ook vije artsenkeuze heeft. Als u vrije artsenkeuze belangrijk vindt kunt kijken op de website van de psychologen op de weerdsingel te utrecht, zij hebben een overzicht gemaakt van de verzekeraars die zuivere restitutiepolissen verkopen.

geld freud